Radio 1 – Strafregels terug in onderwijs!

23 oktober 2013

Het is het gebruikelijke ochtendritueel in een gemiddeld klaslokaal ergens in Nederland: “Jongens, goedemorgen en fijn dat jullie er zijn! Maar het is hier geen cafetaria, dus graag niet eten, niet drinken, geen jassen aan. En zet je petje even af alsjeblieft en stop ook je Ipod meteen weg..” En dan is de klas nog niet eens begonnen. Kijk hoe anno 2013, een leraar een groep tieners in bedwang probeert te houden. En heb medelijden. In de hoek zetten, nablijven, gesprekken met de ouders voeren. Het lijkt allemaal niet het paardenmiddel tegen wangedrag van scholieren. Dat zijn strafregels wel. Slimme strafregels, die direct te maken hebben met het gedrag van de overtreder. Eenvoudig, duidelijk en probaat. Ik ben vóór! Strafregels in de klas zijn een goed idee!

http://www.radio1.nl

  • Plaats een reactie

    What is 14 + 11 ?
    Please leave these two fields as-is:
    Let op! Om verder te gaan, moet bovenstaande vraag worden beantwoord.