“Te gezellig in de les”

gezellig_omslagReactie van een lezer op ‘Te gezellig in de les’:

“Ook een kleine school, zonder didactiekdwang, met relatief wat betere salarissen, en waar docenten veel invloed hebben, biedt geen garantie op het normaal je werk kunnen doen. Sommige klassen of zelfs jaarlagen staan bol van de ordeproblemen. In het begin zoek je de oorzaak en de oplossing nog bij jezelf, totdat je op een gegeven moment denkt: schoolleiding, zoek het maar lekker zelf uit; ik geef alleen nog les aan jaarlagen en klassen die nog wél behoorlijk functioneren, en anders neem ik wel een baan op een particuliere school of buiten het onderwijs.

Zonder dat ik het wist was al in maart van dit jaar het boek “Te gezellig in de les” van Leo Prick (welbekend) en Astrid Boon (de pedagoge van de strafregels) uitgekomen. Drie weken gelden stuitte ik er bij toeval op. Via Google trof ik er nog niets over aan op de BON-website. Het komt niet vaak voor dat ik een boek na lezing meteen nóg een keer lees en met een blocnote onder handbereik aantekeningen maak. Dit fantastisch heldere boek ontleedt precies waar de ordeproblemen, waar dus ook de wél ervaren docenten in Nederland veel te veel mee te maken hebben, op de scholen vandaan komen, en langs welke wegen er aan een oplossing gewerkt kan worden.”

Lees verder op: Beter Onderwijs Nederland

Te gezellig in de les (Uitgeverij Augustus)

  • Plaats een reactie

    What is 13 + 11 ?
    Please leave these two fields as-is:
    Let op! Om verder te gaan, moet bovenstaande vraag worden beantwoord.